За нас

  Латинската дума за божество е deus. При нас DEUS e и нещо повече – абревиатура, посочваща нашата мисия: Development of Etiquette and Urban Style. 

  Усещането за стил, кавалерство и добри обноски, характерни за царска България в годините след Освобождението внезапно се изпаряват с идването на комунизма. Добре образованите и добре облечени хора остават само далечен спомен, който днес може да видим в стогодишни фотографии. Културният и интелектуален елит на държавата е заличен, а новият такъв е съставен от хора, които градят успеха си чрез репресия на останалите и далавери на дребно. С идването на демокрацията пък на мода идват анцузите, дебелите вратове, накичени с ланци, шумната реч и демонстрирането на арогантност. 

  Нашата цел е да развиваме у читателите ни правилният усет за стил и класа; знанията и уменията за мъжкарство не само във външния вид, но и на интелектуално и емоционално ниво; онова, което виждаме в осанката на Джордж Клуни, в героите на Бонд и Гетсби. Да, стилът може да бъде култивиран и не зависи само и единствено от финансовото състояние, дори напротив – липсата на вкус може да проличи най-добре при хората с пари. Модерният джентълмен е извървял дълъг път от възникването на този термин, но някои неща остават вечна класика. Той винаги ще привлича погледите, ще бъде модел за подражание и ще носи онази осанка на безупречност, която в очите на хората го доближава до deus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *